Dječije pozorište Republike Srpske dobilo četiri nagrade na “Zlatnoj iskri”

Žiri 24. "Zlatne iskre", Međunarodnog lutkarskog festivala Kragujevac od sedam kategorija dodijelio je četiri nagrade Dječijem pozorištu Republike Srpske za predstavu "Sedam gavranova".

Žiri je radio u sastavu Јacek Mjalenovski, Ljudmila Konstantinova i Milica Redžić Vulević.

Kompletan umjetnički ansambl predstave “Sedam gavranova” dobio je glumačku nagradu, Јakub Maksimov za režiju, Lazar Novkov za muziku, a u kategoriji nagrade za dramaturgiju žiri je takođe nagradio Јakuba Maksimova.

U predstavi “Sedam gavranova” igraju Aleksandra Spasojević, Slobodan Perišić, Duško Mazalica Aleksandar Blanić, Đorđe Јanković, Saša Terzić, Dragan Vučić i Rade Kostić.

Kako su istakli iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske, glumačka nagrada za ovaj ansambl još jednom dokazuje da glumci ovog teatra snagom impresivne kolektivne igre, partnerskim prožimanjem i ujednačenošću tima koji igra kao jedan, plijene scenom, što ovu nagradu čini izuzetnom.

Predstava “Sedam gavranova” se takmičila sa teatrima i predstavama “Posjetilac” Lutkovnog gledališča iz Ljubljane, “Debela” Pozorišta mladih iz Novog Sada, “Ferdo, veliki ptić” Lutkovnog gledališča Maribor, “Vuk i sedam jarića” Pozorišta lutaka Pinokio iz Beograda, “U dečjoj sobi” Pozorišta za djecu i mlade Sjeverna Makedonija, “Smećeeee” Teatra “Zero le Kondukta” iz Barselone i “Flekavac” Gradskog kazališta lutaka Rijeka, pišu Nezavisne.

 

 

SrpskaInfo.com

Tagovi: