Dugi optužen da je ugrizao policajca

Osnovni sud u Sokocu potvrdio je protiv Alije Mujića (28), zvanog Dugi, optužnicu koja ga tereti da je ugrizao policajca.

Prethodno ga je Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo optužilo za napad na službenu osobu, a sve se, kako je istaknuto, događalo 4. novembra prošle godine, oko 7.20, u njegovom stanu u opštini Istočna Ilidža.

Na tu adresu su, dodaje se, tog dana došli policajci Policijske stanice Istočna Ilidža V.M., K.B. i K.A., kako bi Mujiću uručili pismeni poziv za javljanje u nadležnu policijsku stanicu.

- On ih je bez ikakvog povoda, nakon što su mu saopštili razlog dolaska, napao na način da ih je počeo gađati predmetima koji su se nalazi u prostoriji u kojoj je boravio - ističe se u optužnici, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Potom su ga, dodaje se, policajci uhapsili, a on je policajca V.M. ugrizao za desnu podlakticu nanijevši mu lakšu povredu.

Sudeći prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, Mujiću, bude li proglašen krivim, prijeti i zatvorska kazna.

- Ko napadne ili ozbiljno prijeti da će napasti službeno lice u vršenju službene dužnosti, biće kažnjen novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine. Ako je pri tome službenom licu nanesena povreda, biće kažnjen zatvorom od šest mjeseci do pet godina - ističe se u Krivičnom zakoniku Republike Srpske.

 

nezavisne.com

Tagovi: