Dvojac oštetio banku za 762.419 KM

Mladen J. (50) i Luka M. (21) iz Banje Luke osumnjičeni su da su raznim malverzacijama oštetili jednu banku za 762.419 KM, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako saznajemo Mladen je vlasnik jedne firme koja je kod banke podigla kredit, te je u namjeri da onemogući naplatu duga po tom osnovu prodao svoje lične i nekretnine firme. 

Luku terete da je od Mladena kupio nekretnine i tako mu pomogao da banka ne naplati potraživanja.

Iz Policijske uprave Banja Luka, navodeći inicijale, saopšteno je da ih terete za oštećenje tuđih prava.

- Lice M.J. se sumnjiči da je navedeno krivično djelo počinilo kao vlasnik i odgovorno lice u pravnom licu na način da je u vremenskom periodu od septembra 2020. godine do jula 2021. godine u Banjoj Luci u namjeri da onemogući prava naplate dugovanja prema banci iz Banje Luke, nastala po ugovoru o kreditu, prividno fizičkim licima prodalo nekretnine u ličnom vlasništvu, kao i vlasništvu pravnog lica, čime je banka oštećena za iznos od oko 762 419 KM. Lice L.M. se sumnjiči da je 04.06. i 29.06.2021. godine navedeno krivično djelo počinilo na način da je sa licem M.J. zaključilo kupoprodajni ugovor, kojim je kupilo nekretnine u vlasništvu lica M.J., te je banci iz Banje Luke onemogućeno pravo naplate dugovanja - stoji u saopštenju.

glassrpske.com

Tagovi: