Gašić u Portugalu: Ulagaćemo u seoski i adrenalinski turizam

Ministarstvo trgovine i turizma u narednom periodu posebnu pažnju će posvetiti razvoju adrenalinskog i seoski turizma, ali i analizi potencijalnih tržišta, kako bi na najbolji način promovisali turističke proizvode i potencijale Republike Srpske.

Izjavila je ovo ministar trgovine i turizma Suzana Gašić danas u Portugalu, na međunarodnoj konferenciji o turizmu "Evora forum – Svijet za putovanja".

Gašićeva je istakla da je turizam u Republici Srpskoj rastuća privredna grana i da je u godinama prije pandemije virusa korona zabilježen rast u broju dolazaka i noćenja u prosjeku za oko 10 odsto na godišnjem nivou, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Resorni ministar je takođe navela da na međunarodnom tržištu Republika Srpska predstavlja novu i neistraženu destinaciju, te da ovu konferenciju posmatra kao mogućnost da ponudu Republike Srpske predstavi na međunarodnom turističkom tržištu.

Ona je istakla da Vlada Republike Srpske sprovodi niz aktivnosti koje doprinose rastu i razvoju turizma u Srpskoj, te da će tokom sutrašnjeg panela biti više riječi o investicionim mogućnostima i poslovnom ambijentu u Republici Srpskoj.

Učesnici konferencije su ministri i državni sekretari turizma Francuske, Španije, Saudijske Arabije, Јamajke, Јordana i drugih zemalja, te predstavnici privatnog sektora i međunarodnih organizacija, kao i predstavnici medija iz više od 60 medijskih kuća, među kojima su i Bi-Bi-Si, "Al džazira", "Travel vikli", "Dojče vele", "Јuro njuz".

Tagovi: