Glavić se nije izjasnio o krivici za pokušaj ubistva komšije

Izjašnjenje o krivici Stefana Glavića (28) iz Banjaluke koga terete za pokušaj ubistva komšije Dejana Višekrune, a koje je bilo zakazano za danas, odgođeno je za petak jer se spis nalazi u Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Kako saznajemo, spis je prebačen u Vrhovni sud RS  nakon što se odbrana žalila na odluku o pritvoru . 

Međutim, spis još nije vraćen postupajućem Okružnom sudu pa je ročište za izjašenje  o krivici odgođeno.

Glavića optužnica tereti da je 9. janaura pokušao da ubije Višekrnu tako što ga je ranio sa dva hica iz pištolja "CZ999 škorpion", nakon čega je pozvao policiju i rekao:"Ubio sam govedo, ubio sam komšiju u Ljubačevu".
Optužnicu je podiglo banjalučko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u Banjaluci. 

Glaviću je, osim pokušaja ubistva,  na teret stavljeno i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja.
Kako je navedeno u optužnom aktu,  sve se desilo u zaseoku Eraci u Ljubačevu kod Banjaluke, a Glavić i Višekruna su, navodno, zajedno bili na proslavi krsne slave kod komšije i kada su krenuli kući došlo je do svađe koja je okončana pucnjavom.

- Ispred kuće E. B. osumnjičeni Glavić je nakon verbalne rasprave sa Višekrunom, iz automobila “folksvagen tiguan” izvadio pištolj „CZ 999 škorpion“, za koji nije imao oružni list i dozvolu za držanje. U namjeri da ga liši života  on je sa udaljenosti od oko četiri metra ispalio  više projektila prema Višekruni - piše u optužnici.

Dodaje se da je prvi metak je prošao iznad Višekrune i on je iz straha podigao ruke, da bi ga drugi pogodio u lijevu nadlakticu, a treći u grudni koš. Kako se dalje navodi optuženi je time Višekruni nanio tešku povredu usljed koje je on pao na put uz jako krvarenje.

Glas Srpske

Tagovi: