Jovana Radulović iz Laktaša kandidat za Miss turizma BiH

Dvadesetogodišnja Jovana Radulović iz Laktaša nalazi se među 20 kandidatkinja za Miss turizma BiH. I dok sa nestrpljenjem isčekuje takmičenje za izbor najljepše koje će se održati 28. oktobra u banjolučkoj dvorani "Borik", trudi se da ne zanemari svoje fakultetske obaveze, ali i da redovno trenira.

Ove godine je upisala Medicinski fakultet, a jedan od najomiljenijih sportova joj je košarka koju je godinama trenirala.

- Košarka mi je još uvijek omiljena sportska rekreacija kojoj se rado vraćam, ali pored toga idem i u teretanu - kaže Jovana.

Ona smatra da postoji put i način da svaki mlad čovjek pronađe svoje mjesto u smislu zapošljavanja, kulture i zabave, ma kako se na prvu činilo da u manjim mjestima poput Laktaša to nije lako.

- Trud, vjera i strpljenje se uvijek isplate. Ponosna sam na svoj rad da postanem bolja verzija sebe, na svoj emocionalni razvoj i sposobnost suočavanja sa novim izazovima - kaže Jovana, kojoj je porodica velika podrška u svemu.

Kada su u pitanju uzori iz svijeta mode i manekenstva sviđa joj se supermodel i slavna manekenka Bella Hadid zbog energije kojom zrači.

- "Bella" mi se čini "zločesto" i "ljuto", što mi se veoma dopada. Ona uvijek iznenadi nekim neobičnim i drugačijim odjevnim kombinacijama, te svojim posebnim stavom - kaže Jovana.

Jovanu su sestrа i prijateljice dugo nagovarale da se prijavi na takmičenje za miss, međutim tek sada osjeća da je za to pravo vrijeme i spremna je za novo iskustvo u životu.

- Želim da poradim na samopouzdanju i da se oslobodim. Ovim putem htjela bih potaknuti sve žene, djevojke i djevojčice da vjeruju u sebe, ne sputavaju se i nakon nekog pada nastave dalje jer ako zaista nešto žele to će i ostvariti - kaže Jovana.

U takmičenju za Miss turizma BiH, priznaje, ima jaku konkurenciju, ali joj je to motivacija da se više potrudi i da sve od sebe.

- Potrudiću se predstaviti sebe i svoj grad najbolje što mogu. Inače, BiH ima zaista predivne turističke ljepote - dodaje Jovana.

Iako joj je obrazovanje na prvom mjestu, voljela bi da ostvari karijere i u modelingu, da proputuje, ali i da propagira zdrav način života i sve što je prirodno.

Iako živimo u svijetu filtera, ovaj mladoj kandidatkinji za miss nije problem da se fotografiše bez šminke i to javno objavi.

Voli biti stalno u pokretu i iskoristiti vrijeme na najkvalitetniji način, družiti se sa porodicom i prijateljima.

banjaluka.net

Tagovi: