Konstrakta osvojila 2. mjesto: Dobila najviše glasova publike

Srpska predstavnica Ana Đurić Konstrakta i njen tim nastupa večeras u drugoj polufinalnoj večeri Pjesme Evrovizije.

Konstrakta će nastupiti pod rednim brojem tri, a u trci za ulazak u veliko finale koje će se održati u subotu 14. maja boriće se sa još 17 zemalja.

I dok se očekuje njen nastup i trenutak za glasanje, Konstrakta je već osvojila jednu nagradu, a to je drugo mjesto na takmičenju za najbolji tekst pjesme na Evroviziji.

Prvo mjesto "Eurostory Best Lyrics Award" ove godine zauzela je zemlja domaćin s numerom "Brividi" čiji su autori Mahmud i Blanko, dok je Konstrakta osvojila visoko drugo mjesto i prikupila najveći broj glasova publike.

Treće mjesto osvojila je ukrajinska pjesma "Stefania", koju izvodi Kaluš orkestra i koji važe za glavne favorite za pobjedu!

Ovo je inače Mahmudova druga pobjeda - on je 2019. dobio nagradu za pjesmu "Soldi".

Veoma sam srećan. U stihovima pjesme ‘Brividi’ smo zaistza pokušali da napravimo susret generacija. Svi smo mi različiti, ali kada se radi o izražavanju osjećanja nekome, svi imamo iste strahove - rekao je Mahmud.

Pobjednika je izabrala međunarodna stručna komisija koju čine 22 autora, novinara, izdavača, pjesmopisaca i bivših učesnika Evropvizije iz 17 zemalja, kao i preko 5.000 čitalaca sajta eurostory.nl.

Konstrakta je nedavno oduševila stručni žiri nastupom na Evroviziji, a nešto ranije oglasila se za domaće medije pred nastup u polufinalu. Ona je poručila da očekuje "ili hit ili fijasko", ali i otkrila o čemu sada jedino razmišlja.

mondo.ba