Ljubiša Petrović stigao na Trg Krajine, evo šta je poručio (FOTO/VIDEO)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nakon deset dana pješačenja stigao je u Banju Luku, na Trg Krajine, gdje su ga dočekali predsjednik njegovog SDS-a Milan Miličević sa članovima stranke, predstavnici PDP-a Draško Stanivuković i Igor Crnadak, Jelena Trivić sa članovima Narodnog fronta, te brojni građani.

Kako je rekao, u svom “Maršu za ozdravljenje Republike Srpske”, tokom deset dana pješačenja od Bijeljine do Banje Luke, prešli su 225 kilometara i na tom putu susreo se sa divnim ljudima koji nju ta motivisali da ne odustane.

 

Na Trgu ga je dočekala jedna baka, uz hljeb i so, te mu je poklonila Zmijanjski vez. Potom se obratio na Trgu Krajine, a u svom govoru nabrojao je razloge zbog kojih je krenuo za Banju Luku.

Video OVDJE

 

Sreli smo se sa brojnim ljudima, sa teškim životnim pričama, ali ono što je ostalo duboko urezano je nerješeno pitanje prema demobilisanim borcima i porodicama poginulih boraca. To je državničko pitanje koje će biti riješeno kad budemo imali državnika. Marširali smo i za bolje obrazovanje, za našu mladost. Marširali smo za smjenu koalicije koja je poharala Bijeljinu, koja je otela novac svih građana Bijeljine – rekao je Petrović.

 

Podsjetio je da su “vladajući slomili zube na Bijeljini 19. marta i da je vrijeme da idu u političku penziju”.

U ponedjeljak predajemo inicijativu u Ministarstvo lokalne uprave i samouprave, na koju imaju 30 dana da odgovore i raspuste Skupštinu grada. Ako to ne urade, postavićemo ovdje šator dok ne istjeramo pravdu – rekao je Petrović.

 

banjaluka.net

 

Tagovi: