Opuženi se izjasnili da nisu krivi za ubistvo Radenka Bašića

Dalbor Railić zvani Dugi,  Aleksandar Miljatović i Igor Repajić  izjasnili su se danas pred Sudom BiH da nisu krivi za ubistvo načelnika kriminalističke policije u Prijedoru Radenka Bašića.

Sudija u ovom postupku nije čitala optužnicu s obzirom na to da su  optuženi  kazali da razumiju optužbe i da nema potrebe da im se optužnica čita.

Optužnica je podijeljena u 14 tačaka, a u njoj se pominju dobro poznata imena iz kriminalnog miljea i predmeta "Storage"

Aleksandar Miljatović (34) iz Laktaša se tereti d je tri mjeseca prikupljao podatke o životnim navikama i kretanjima načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića tako što ga je uhodio i snimao kamerom, da bi ga 21. marta ove godine ubio, ispalivši mu metak u potiljak iz pištolja "CZ" kalibra 7,65 mm.

To se navodi u optužnici koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv kriminalne grupe koju je organizovao Dalibor Railić (37) zvani Dugi iz Prijedora, koji je označen kao vođa grupe i nalogodavac Bašićevog ubistva.

Ubistvo dogovorili za 50.000 evra, plaćena samo kapara

Optužnica je podijeljena u 14 tačaka, a osim Railića i Miljatovića za učešće u ubistvu policijskog načelnika optužen je i Igor Repajić (32) koji je imao ulogu pomagača.

- Railić je tokom 2021. godine organizovao grupu, kojoj su pristupili Miljatović i Repajić, s ciljem povezivanja, dogovoranja i izvršenja ubistva Radenka Bašića, zbog otežavanja obavljanja kriminalnih aktivnosti Railića u vezi sa preprodajom droge u Prijedoru i šire, za šta je Railić okrivio upravo Bašića - navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Railić preko Repajića upoznao Miljatovića u decembru 2021. godine. Sreli su se u Prijedoru i tada je tražio od Miljatovića da ubije Bašića za iznos od 50.000 evra.

- Miljatović je to prihvatio i za izvršenje dogovorenog preuzeo je kaparu od 5.000 evra. Nakon toga Miljatović je od početka januara prikupljao informacije o životnim navikama i kretanjima Bašića, tako što ga je uhodio i snimao kamerom. Kameru je kasnije predao Repajiću - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da se Miljatović 21. marta, u jutarnjim satima, dovezao u Prijedor automobilom "opel astra" karavan, plave boje, koju mu je dao Repajić.

unaworld.com

 

Tagovi: