Troicki otkrio: Novaka gine za Srbiju

Teniseri Srbije nisu uspjeli da se plasiraju u finale Dejvis kupa, pošto je Hrvatska u petak uveče bila bolja sa 2:1 u pobjedama.

Pobjeda Novaka Đokovića nad Marinom Čilićem nije bila dovoljna, pošto su Hrvati slavili u prvom singlu preko Borne Goja i potom u dublu, uz najbolji tandem svijeta Nikola Mektić/Mate Pavić. Poslije meča, razočaran porazom bio je i selektor Srbije Viktor Troicki.

Nekada 12. teniser svijeta, a danas selektor tima, objasnio je poslije poraza protiv objektivno oslabljene Hrvatske (Borna Ćorić nije igrao) kakva je bila timska strategija.

"Znali smo da je taj meč u dublu najteži od tri. Ideja je bila da imamo dobre reternere, one koji su agresivni na riternu. Oni su bili spremni, igrali su vrhunski dubl u tenisu, zato su prvi", počeo je Troicki.

"Naša šansa je bio singl, Novak je uradio svoj posao, u prvom singlu smo bili favoriti, trebalo je da iskoristimo šanse. Filip nije bio spreman, imao je probleme sa mišićem, zato nije mogao da igra u singlu. Nadao sam se da će djelovati u dublu. Nije djelovalo, ponekad je teško dublovima kada imaju dobre riternere u dublu. Ovi momci su igrali najviše zajedno, to je bila ideja", objasnio je Troicki zbog čega je Lajović igrao prvi singl, a Krajinović bio dio dubl sastava.

On je istakao i da je prvi meč bio ključan.

"Dušan je osvojio prvi set i onda je Borna igrao dobro defanzivno. Moraću ponovo da pogledam meč, da vidim šta se dogodilo. Promašivao je mnogo. Nažalost, nismo dobili, to je bio ključni meč. Bilo je teško dobiti dublove."

Troicki je potom opširnije govorio o igrama Novaka Đokovića, ostatka tima, ali i budućnosti reprezentacije.

"Razočarani smo ishodom meča. Dobili smo šansu da uđemo kao drugoplasirani tim, protiv oslabljene Hrvatske koja nije imala Bornu. Vjerovali smo u pobjedu danas. Računali smo na dvije pobjede iz singla. Nije ispalo kako smo željeli. Trenutno je veliko razočarenje, trebalo je da iskoristimo priliku makar do finala, u najmanju ruku zbog Novaka koji zaista gine. Pobjeđuje iz dana u dan, doprinosi ovom timu toliko puno. Najviše mi je žao Novaka. Iako je timsko takmičenje. Svi daju maksimum, ali znamo koliko napora i želje ulaže da igra za Srbiju", rekao je Troicki i nastavio:

"Naravno, ponosan sam na cijeli tim. Filip nije bio spreman poslije prvog singl meča protiv Njemačke, nije bio spreman za ostale mečeve ni u singlu. Probali smo u dublu da iznenadimo hrvatski par koji je najbolji na svijetu. Najteži meč za dobijanje protiv Hrvata. Išli smo na iznenađenje sa dva singla, nije nam pošlo za rukom. Šanse su bile u singlu. Veoma smo razočarani. Gledaćemo da izvučemo pouke i da izađemo jači. Potreban nam je napredak i u dublu, ali i drugi igrač. Kecmanović je debitovao, nedostajalo mu je samopouzdanja, siguran sam da ćemo više očekivati i od njega. Nije imao ni sjajan kraj sezone. Očekujem od svih njih da budu još jači i da dignu svoj rang, igraće bolje na kraju godine. Vjerujem u njih, zato sam i tu da im pomognem, da pružim maksimum. Trudićemo se da ispravimo greške", rekao je selektor Viktor Troicki.

(Mondo)

Tagovi: