U Sarajevu poginuo Finac, tri osobe povrijeđene

Državljanin Finske je poginuo, a tri osobe zadobile su teške tjelesne povrede u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u Sarajevu.

Nesreća se dogodila nešto iza ponoći u Bulevaru Meše Selimovića.

Kako su naveli iz MUP-a Kantona Sarajevo došlo je do sudara motornog vozila KIA, kojim je upravljao vozač M. M. (67) rođen iz Sarajeva i motornog vozila „audi“, kojim je upravljao vozač E. I. (29) iz Sarajeva, piše Kliks.

U ovoj saobraćajnoj nesreći, putnik iz vozila KIA, državljanin Finske, P. J. T. (63) zadobio je teške tjelesne povrede opasne po život te je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prevezen na KCUS, gdje je od zadobijenih povreda i preminuo u 50 minuta nakon ponoći.

Vozač vozila KIA, M. M. zadobio je teške tjelesne povrede, kao i putnica iz tog vozila K .M. (67) iz  Sarajeva, te su oboje zadržani na daljnjem liječenju na Klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS.

Vozač vozila „audi“, E.I. zadobio je teške tjelesne povrede i zadržan je na Klinici za ortopediju i traumatologiju na daljnjem liječenju.

Obaviješten je dežurni tužilac KTKS koji je rukovodio uviđajem koji su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke.

Tagovi: